Ziua Imnului Național sărbătorită la Satu Mare

29 iulie, Ziua Imnului Național al României

Ziua Imnului Național al României a fost sărbătorită astăzi, 29 iulie 2022 în Piața 25 Octombrie din municipiul Satu Mare, manifestare organizată de Instituţia Prefectului.

După primirea domnului Radu Roca, prefectul judeţului Satu Mare, de către Garda de Onoare a urmat o binecuvântare și o rugăciune pentru poporul român.

Programul a continuat cu mesajul premierului Nicolae-Ionel Ciucă, și cu o alocuțiune a prefectului privind istoricul şi semnificaţia versurilor Imnului Național al României.

Luca Mărgineanu și Iulia Bura, doi copii talentați soliști ai ansamblului folcloric ”Cununița năzdrăvană”, au încântat audiența cu un scurt program artistic de cântece patriotice.

Manifestările dedicate acestei zile s-au încheiat cu un moment de înaltă simţire patriotică prin interpretarea Imnului Național al României de către militarii detașamentului de onoare și întreaga asistență prezentă la eveniment.

Mesajul transmis de către prefectul județului, Radu Roca:

”Versurile imnului nostru național, ‘Deșteaptă-te române’, i-au însuflețit pe români în cele mai importante momente ale istoriei recente, transmițându-ne și astăzi mesajul mobilizator care a inspirat până acum atâtea generații.

Cu toții suntem mândri și emoționați atunci când drapelul României se înalță falnic pentru cei mai buni, în acordurile imnului național. Ori de câte ori îl auzim, Imnul Național trezește în noi încrederea că avem puterea de a ne solidariza pentru interesul comun, acela de a trăi într-o Românie democratică, modernă și dezvoltată, în care fiecare român să se simtă împlinit. Mesajul său puternic va continua să ne inspire valorile trainice ale libertății, dreptății și adevărului, apărate cu îndârjire de generații de români.

Îi salut și îi felicit, cu acest prilej, pe toți cei care cinstesc Ziua Imnului Național al României. Respectul pentru trecutul eroic este o dimensiune fundamentală a spiritului românesc care trebuie încurajată și cultivată, astfel încât conștiința națională să rămână vie în sufletul tuturor celor care simt și trăiesc românește.

În calitate de prefect al județului Satu Mare vă îndemn pe toți să respectați imnul și simbolurile naționale, insuflând în sufletele generațiilor tinere sentimentele iubirii de neam, iubirii de țară.

LA MULȚI ANI IMNULUI NAȚIONAL!

LA MULȚI ANI TUTUROR CETĂȚENILOR ROMÂNI, ORIUNDE S-AR AFLA! ”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.