Ziua Eroilor sărbătorită și la Carei și in Satu Mare

Pentru omagierea Zilei Eroilor, în ziua sărbătorii Înălțării Domnului, în județul Satu Mare au fost organizate două ceremonii militare, una la Ansamblul monumental ”Glorie Ostașului Român” din municipiul Carei, cu participarea prefectului Altfatter Tamas și a subprefectului Lavinia Kiss și una la Monumentul din Cimitirul Eroilor din municipiul Satu Mare, cu participarea subprefectului Radu Bud.
Ceremoniile au debutat cu baterea clopotelor în toate bisericile timp de un minut, la ora 12,00. După primirea persoanei oficiale, un sobor de preoți a oficiat o slujbă de pomenire a eroilor, ceremonialele culminând cu momentul solemn de rostire a numelor tuturor eroilor de pe aceste meleaguri căzuți la datorie în războaiele purtate de Armata României. Oficialii Instituției Prefectului au dat citire mesajului transmis de premierului Florin Cîțu cu ocazia Zilei Eroilor și a sărbătorii Înălțării Domnului. La final, reprezentanții administrației guvernamentale și locale precum și ai Ministerului Apărării Naționale au depus coroane de flori pentru cinstirea memoriei eroilor noștri.
”Îi omagiem astăzi pe eroii poporului român căzuți la datorie în războaiele purtate de Armata României ori în misiuni desfășurate în teatrele de operații. Marcată ca în fiecare an într-o zi importantă din calendarul sărbătorilor creștin-ortodoxe, praznicul Înălțării Domnului, Ziua Eroilor simbolizează recunoștința pentru toți cei care de-a lungul timpului au apărat țara chiar și cu prețul vieții, au luptat pentru credința strămoșească, pentru dreptate, libertate și, în istoria recentă, au pierit reprezentând România cu mult curaj și înalt profesionalism în diferite misiuni desfășurate alături de partenerii noștri internaționali. Ne gândim la cei dispăruți. Să le cinstim memoria, promovând și ducând mai departe, la rândul nostru, valorile pentru care eroii neamului au luptat, pentru o Românie cu care să se mândrească și urmașii generațiilor de astăzi. Și avem această șansă, aducând România acolo unde îi este locul, în rândul statelor democratice, libere și dezvoltate economic.” – mesajul prim-ministrului României, Florin Cîțu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *