Președintele PNL Carei Nemeș Adrian, reacționează asupra deciziei primarului Eugen Kovacs de a tine centrul orașului fără instalații ornamentale pe perioada sărbătorilor de Crăciun

După ce acum cinci zile in urma , primarul municipiului Carei a declarat ca : “

În acest an, iluminatul festiv de sărbători în municipiul Carei va fi instalat doar în zona castelului, în interiorul parcului dendrologic.
”Nu e momentul ca orașul să cheltuie foarte mulți bani pe iluminatul festiv. Acesta va fi acum mai modest decât în anii precedenți, fiind restrâns în zona castelului. Având în vedere vremurile grele, trebuie să fim mai cumpătați și mai sobri de sărbătorile de iarnă”, a declarat primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs.
În schimb, careienii vor putea simți spiritul sărbătorilor de iarnă în perioada 16 – 23 decembrie, în Parcul Dendrologic din jurul Castelului Károlyi, cu ocazia târgului de Crăciun.”

Presedintele PNL Carei, Adrian Nemeș a scris următoarele pe pagina sa de Facebook :
Nu sunt adeptul risipei banului public,însă consider că nu trebuie să ascundem în întuneric această sărbătoare,sub pretextul vremurilor pe care le traversăm sau a războiului din Ucraina.
Crăciunul este o sărbătoare a tuturor și în special a copiilor. După această logică, în câțiva ani,copiii noștri o sa piardă noțiunea de “Crăciun”.
Investim bani din fonduri europene ca să schimbăm fața orașului.
-renovăm ani la rând ca să fie frumos
-cheltuim pe promovarea orașului,iar acum când avem un centru cu care să ne mândrim,în loc să-l punem în lumină,noi îl ascundem în întuneric. 👎
Întâmplarea face că în această seară am traversat orașele: Negresti Oas, Cavnic, Baia Mare si Satu Mare,care erau frumos împodobite de Craciun.În acele momente mi-am amintit de această știre și de orașul nostru.M-am gândit la cetățenii orașului Carei,aceia care plătesc taxe si impozite, si la copiii lor, care oarecum au fost vitregiti de această bucurie a luminițelor de pe străzile orașului. Bineinteles, cei mai norocosi, cu părinți cu posibilități vor vizita alte orașe din împrejurimi…însă pentru cei mai puțin norocoși, sărbătorile vor fi într-adevăr mai sobre la acest capitol.
Cu puțin interes s-ar putea găsi modalități de a acoperi cheltuielile cu energia: prin organizarea unui targ de Craciun,ocazie cu care să se închirieze căsuțe/spații pentru comercianții locali/prin organizarea de spectacole de colinde în castel cu bilete de intrare sau alte si alte idei.

….. si totuși dacă spunem sărbători fără luminițe la Carei, parcă ne duce cu gândul la Revelionul din 2015, atunci când tot noi,locuitorii Careiului am sărbătorit în adevăratul sens al cuvântului “sobru”.
Așadar,pe această cale, rog edilii si consilierii orasului Carei să mai analizeze o dată decizia si să le ofere copiilor nostri bucuria sărbătorilor de Craciun.

Consider de asemenea că in aceste vremuri grele,este foarte important ca autoritățile să se apropie mai mult de cetățeni,doar așa vom reuși să petrecem sărbătorile împreună în pace,prietenie,liniște și LUMINĂ!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.