Mesajul prefectului județului Satu Mare, Altfatter Tamas

România, astăzi, 1 Decembrie 2021, cu recunoștință rememorează curajul și viziunea celor care au făcut posibilă împlinirea unui ideal de secole – unitatea națională.
Parcursul istoric și economic al ultimilor o sută de ani a adus România în liga statelor dezvoltate, parte a celei mai importante uniuni politice și economice – Uniunea Europeană dar și membru al celei mai importante alianțe militare – Alianța Nord-Atlantică.
Toate aceste sunt urmarea unei conjuncturi geopolitice favorabile dar mai mult de atât se datorează românilor care, cu toate că au traversat un nou război mondial, ororile unui regim totalitar și o revoluție eliberatoare, nu au renunțat la ideea de libertate.
Sunt, toți suntem datori să păstrăm vie memoria celor care ne-au adus aici. Celor care, prin efortul sau chiar sacrificiul lor ne-au făcut să contăm între națiuni.
În același timp sacrificiul și efortul nostru, în aceste timpuri, înseamnă să fim buni cetățeni. Să putem privi cu încredere și mândrie rezultatele și urmările faptelor și acțiunilor noastre, ale celor care ne reprezintă sau ale celor pe care îi reprezentăm.
Arma timpurilor pe care le trăim este cunoșterea, iar cunoașterea vine din educație. România oferă șanse la educație tuturor, învățământul este universal și gratuit. Transformarea șanselor într-un parcurs de succes, pentru o viață normală este o opțiune individuală, dar cu impact în societate.
Un fundament solid, bazat pe o bună educație va face posibile alegerile cele mai potrivite. Pentru mine am ales, pentru copiii mei sper să reușesc să decid cel mai bine iar în carieră încerc să informez, să mediez, să aplic legea în litera și în spiritul ei.
Îmi doresc ca toți românii să poată să contribuie, în respect pentru ceilalți și pentru lege, la progresul României. Pentru că noi suntem România!
La mulți ani tuturor românilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.