Mare atentie la aplicațiile care salvează datele de card, careianca lăsată fără bani in cont

O careianca a fost lăsată fără bani in cont , in decurs de câteva minute .

Autor necunoscut i-a spart contul EMAG și a cumpărat carduri cadou , cu ajutorul datelor de card personal, salvat in aplicație . Din momentul in care îți salvezi cardul in aplicație, nu ti se mai solicita autorizare sau semnătura digitală pentru tranzacții și cumpărături .

Asadar, cel care a folosit datele cardului, a tot cumpărat , pana când a golit tot contul.

Desi careianca a sunat imediat la banca și la EMAG sa ii fie anulate plățile, nimic nu s-a întâmplat in favoarea ei.

La început cei de la EMAG au spus ca vor anula toate cardurile cadou, iar după câteva zile , au revenit și i-au spus ca acele carduri au fost folosite.

Cei de la banca unde careianca este client, i-au spus acesteia ca nu au de unde sti ca nu ea a fost cea care a făcut tranzacțiile , in condițiile in care chiar ea a sunat sa afirme ca i-au fost furate datele.

Careianca adepus la poliție plângere penală , însă știe ca este un demers anevoios , de durata , care mai mult ca probabil , nu o sa ii aducă înapoi banii pierduți .

A dorit totuși sa tragă un semnal de alarma tuturor persoanelor care folosesc aplicații asemănătoare și sa își șteargă datele cardurilor, pentru ca nu se știe niciodată ce se poate întâmpla.

Ne pare rău pentru cele întâmplate și ii multumim pentru informațiile utile, speram sa fie de folos pentru cititori și sa devină precauți când vine vorba de a salva datele de card .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.