Adrian Cozma : Guvernul a alocat un miliard de lei autorităților locale

Satu Mare a primit o sumă importantă destinată comunităților locale. În total Guvernul a alocat 1 miliard de lei autorităților locale care au nevoie urgentă de bani pentru a depăși această perioadă dar și pentru a face investiții. Astfel, 2.756 de administrații locale din România au primit sprijin. Este clar că în pragul iernii mai multe localități au nevoie de sprijinul guvernului și au fost făcute alocările necesare. Sigur că nu toată lumea e mulțumită dar un lucru e cert. Vorbim de o sumă consistentă care rezolvă probleme. Nu cred că și astfel de măsuri trebuie imediat contestate.

Așa va fi și cu programul Anghel Saligny, cel mai amplu program de dezvoltare pentru comunitățile locale, care se va desfășura în următorii şapte ani și va avea un buget de aproximativ 50 de miliarde de lei. Cu fondurile oferite de Guvern vor fi construite rețele de apă și canalizare și vor fi asfaltate drumuri, adică proiecte esențiale pentru localități.

Orice zi de întârziere în formarea unui nou guvern este o zi pierdută pentru România. Avem probleme mari: prețul la energie, care foarte probabil că pentru acest sfârșit de an va fi plafonat pentru a proteja populația de creșterea facturilor, iar anul viitor va trebui luate măsuri și identificate soluții care să compenseze creșterile de pe piața energiei. România nu-și permite să nu fie guvernată și vedem că unii au avut ca obiectiv dărâmarea guvernului și atât. Situația actuală ne demonstrează încă o dată că gestul parlamentarilor de la PSD, AUR și USR a fost unul fără nicio logică politică și că singurele efecte ale moțiunii de cenzură sunt negative pentru cetățeni.

România are nevoie de un guvern plin pentru a lupta împotriva pandemiei și vedem numărul mare de infectări și situația din spitale. Ține și de fiecare cum se raportează la virus și la pericole dar vedem că alte țări cu nivel mare de vaccinare au trecut mai bine perioada asta. Mesajul nostru este clar: vaccinarea ne protejează iar pentru gestionarea acestei situații e nevoie de un guvern. Ne confruntăm cu o situație specială, avem 15.000 de cazuri zilnic.

Dincolo de ce spune opoziția, Guvernul NU a închis economia și nu a majorat taxele, ba mai mult am reușit să avem cea mai rapidă revenire economică din UE. De asemenea, creșterea economică este una sănătoasă, iar acest lucru se vede în măsurile luate de către guvern precum majorarea cu 10% a salariului minim de la 1 ianuarie, majorarea burselor sau plafonarea prețurilor la energie.
#dezvoltamsatumare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.